Geleneksel Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar şimendifer. Baharat, köklü gerii ile Türk kemirmek kültürünün merkezinde arazi almaktadır. Baharat veya esas malzeme olarak yemeklerde, tatlılıklalarda, dolaşmaşularda, reçellerde başta cereyan etmek üzere sert çok alanda damaklarda unutulmaz izler bırakır. Türk mutfağı, çoğunlukla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan sadece bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çhemayar bahar umumi olarak her yemekte uygunluklarına nazaran kullanılmaktadır. Baharatları kemirmek pişirirken kullanabilir veya yemekten sonra demleyebilirsiniz. Iyi yemeklerde hakikat oranlarda kullanabildiğiniz ahit, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi esenlar. Ayrıca doğanın deposundan mevrut baharatların iyileştirici tesiri olduğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap fail en esenlıklı besinlerin başında gelir. Tüm bu özelliklerin üstı teselsül yemeklerinizi bir zaman değişmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, lezzet, nitelik veya tasarruf amacı gibi farklı alanlara nazaran farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e doğru bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Baharat isimleri, hazırlanışlarındaki esas üstelikşenle elden ilişkili olma eğilimindedir. Kök olarak bahar çeşitleri fiziksel özelliklerine nazaran toz, kuru ve taneli cereyan etmek üzere üçe ayrılır. Bu tarzın örnekleri, tahıl olarak bilindik en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu iki bahar aynı zamanda tatlılıklalıkları ile bilinir ancak yemeklere de eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok yaygın oldukları bağırsakin bağırsaklerinde nitelik farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi alelumum safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve alelumum kemirmek pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar koca ölçüde nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar taam ve bağırsakeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı bağırsakecekler hazırlayabilirsiniz. Yaygın toz baharatlar beyninde üçüncü nitelik sınıflandırmasına malik olanlar turuncu veya turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları beyninde köri, zerdeçhile, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Baharat çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bunların üstı teselsül yeryüzünde daha sert çok bahar bulunmaktadır. Gördüğünüz gibi baharatlar, farklı kuruluşları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Ayrıca temelı baharatlar esas sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmuşdolaşma. Sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmalarının baz nedeni hiç şüphesiz nadir olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetineşelendiren ve özel işlem mucip tombul ve keskin tatlar oldukları bağırsakin çoğunlukla değersiz miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak gökçe haşhaş veya zahter gibi baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem bayağı şifalı hem de özellikle tatlılıklalarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori haricinde değerlendirilebilecek diğer baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, takkadak bir küme baharın reva oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. çoğu kez ete lezzet ulamak gibi yalnızçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce adamakıllı baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çhemayar bahar Türk mutfağında çok kıymetli bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Küçük asya sınırları içre en yaygın kullanılan tatlar beyninde arazi almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Sık kullanımları nedeniyle yiyeceklerde çabucak ayrım edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört kesme zaitrırlar. Küçük asya mutfağında son aşama uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çhemayar, alelumum bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle şarki ve Güneydoğu Küçük asya mutfağında önemli bir yere malik olan toz veya pul gibi biber bazlı baharatlar çabucak çabucak tüm yemeklerin esas malzemesidir. Üretimi bağırsakin ziynet biberi adı verilen özel bir biber türü mucip bu bahar türü, esenlıklı kuruluşsıyla da çekmece dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlamlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi baz bahar beyninde arazi vadi hem de Güneydoğu Küçük asya ile özdeşleneşelendiren ve biber özü bağırsakermiş bir diğer bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elması denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, diğer biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle çabucak ayrım edilir. Ayrıca şiddetlilığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan ancak farklı bir kuruluşya malik olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda alelumum nan ve zeytinyağı ile tüketilen esenlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk gelmek bağırsakin Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Küçük asya mutfağının şansı Seven Spices
Yedi baharın belki de en bilindik üyesi olan karabiber, hem kıta hem de toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve parafin et ürünlerinde elden pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, sıcak iklimlerde yetineşelendiren karabiberlerden kuruluşlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya gibi ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları nedeniyle karabiber üretimi bağırsakin mükemmeldir. Ayrıca yiyecekğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yiyecekğin baz yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem de tahılın en faydalı cihetü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle makul miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar beyninde bir sair şans olan kekik, geniş bir tasarruf vadiı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları içre mebzul miktarda yetişmesi, kekiğin birsonsuz varyasyonda kullanılmasının esas sebebidir. Afiyet lafız konusu olduğunda, birsonsuz katkısı olan insanoğlu beden sistemi bağırsakin iyidir. Kekik otu gibi temelı çkamer türleri günün sonunda yorgunluğu bastırmak bağırsakin yararlı gelebilir. Bir diğer bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri olduğu bağırsakin Küçük asya’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde et ürünlerine lezzet katan bu bahar çabucak çabucak her yemekte kullanılabilir. Baharatın bağırsakindeki esanslara destelı olarak farklı özetlara yararlı gelebilmektedir. Bu açıdan bağırsakerik ve hammaddelere nazaran uzmanlardan bindi alarak ürünleri dağıtırken tasarruf önerilerine uyabilirsiniz.
Lüp baz direği olan bahar çeşitleri ve aşhane kullanımları, hakikat orantıda ve hakikat miktarda kullanıldığında her evetşfecir kullanıcıevet yararlı gelebilir.
Olağandışı ve anlaşılmaz baharatlar
Sayısız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın üstı teselsül karışım kuruluşsına malik olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini hileıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, alelumum birkaç baharın ve bu baharatlara zevcelik fail aromatik otların karışımıdır. Bayağı pop olan bu karışımlar hem pratik hem de lezzetli çözümlerdir. Popülerliği nedeniyle adından sıkça lafız ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü kalın ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her ahit üstınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi aculca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin esas maddesi kişniştir. Ancak birsonsuz farklı bahar bağırsakerir. Türk köftesine adını veren en baz maddelerden biri de bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap gibi yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sayesinde hem damağınızda lezzet bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem de yiyecekleri daha hızlı sindirir ve esenlıklı bir kemirmek yersiniz. Bir diğer anlaşılmaz bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ilişikşi tadı sayesinde özellikle salatalar bağırsakin uygundur. Ancak sumak baharı alelumum salatalarda, çorbalarda veya et yemeklerinde kullanılır. Hangi sutaşşların tabii özlerinde antioksidan bağırsakerdiğini tasa ediyorsanız ürün birtakımnda inceleyebilirsiniz.